Na zatvaranju 26. DHF-a ekskluzivno zavirite u novi HRT-ov serijal “Filmske priče”

Posjetitelje svečanosti zatvaranja Dana hrvatskog filma očekuje vrhunska filmska zabava uz ekskluzivnu pretpremijeru dviju epizoda domaćeg mockumentary TV serijala.

Filmske priče niskobudžetna je igrana serija od deset epizoda u trajanju po deset minuta, napravljena u formi lažnog dokumentarca (tzv. mockumentary), odnosno lažne televizijske reportaže. Svaka epizoda interpretira događaje iz nekog od poznatijih hrvatskih filmova, pristupajući im kao nečemu što se stvarno dogodilo, a reperkusije tog davnog ili recentnog događaja (ovisno o filmskom predlošku) obrađuje na humorističan način.

Serija se poigrava odnosnom fiktivnog i stvarnog pa lik Novinara kroz deset epizoda igra poznati televizijski novinar Gordan Nuhanović, a u manjim se ulogama pojavljuju i razni sudionici domaćeg javnog života. Projekt je realiziran 2016. godine u produkciji HRT-a i produkcijske kuće Pipser, a autori su Silva Ćapin i Lukša Benić.

Kako serija još čeka televizijsko emitiranje, na svečanom zatvaranju 26. Dana hrvatskog filma, u utorak 20. lipnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21:30 sati premijerno će biti prikazane dvije epizode – Kako je počeo rat na mom otoku i Oprosti za kung fu, uz kratki razgovor s autorima.

Ulaz je slobodan. U slučaju kiše program će se održati u kinu Tuškanac.