Radionica pripreme i prezentiranja filmskih projekata + Predavanje R. Behesht Nedjad

U tijeku su prijave na radionicu pripreme i prezentiranja filmskih projekata za međunarodno tržište koja se održava na 25. DHF-u.

Dani hrvatskog filma u suradnji s Deskom Kreativne Europe – Uredom MEDIA i ove godine organiziraju radionicu pod nazivom Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište čija će kulminacija biti pitching forum na samome početku festivala.

Radionica će ponuditi smjernice profesionalcima, u prvome redu redateljima i scenaristima, te najadekvatnije odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i predstavljanja vlastitoga projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti, odnosno publici.

Radionicu će voditi ugledna njemačka filmska producentica Roshanak Behesht Nedjad, koja je uspjeh ostvarila produkcijom niza filmova (Havanna mi amor – Zlatna Lola za najbolji dokumentarac, Khamosh Pani – Zlatni leopard za najbolji film, Football undercover – Prix Europa Iris). Behesht Nedjad članica je Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, ponajprije redateljima i scenaristima. Prednost imaju projekti kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova, a iznimno se mogu prihvatiti i dugometražne forme!

Radionica će početi dva dana prije početka festivala, a cjelodnevni je rad predviđen za 19. i 20. travnja (od 10 do 18 sati). Završni pitching forum svih sudionika radionice održat će se prvoga dana festivala u 12 sati, u dvorani Müller, u Kinu Europa.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da se ove godine uvodi i nagrada za najbolji pitching, što će pobjedniku/pobjednici omogućiti izravno sudjelovanje u okviru radionice MIDPOINT – Feature Launch, koja će se održavati od 21. do 26. kolovoza u Ponešicama, u Češkoj. Dobitnici nagrade za najbolji pitching bit će objavljeni zajedno s dobitnicima nagrada 25. DHF-a.

Radionica će se održati na engleskome jeziku!

Za sudjelovanje na radionici bit će odabrano 10 projekata.

Rok za prijave je 31. ožujka 2016.

Također, tijekom radionice i pitchinga producentica Roshanak Behesht Nedjad održat će i predavanje (22.4.), koje će biti otvoreno za javnost, a na kojem će dati odgovore na sljedeća pitanja:

Kako se pripremiti za sastanke s potencijalnim financijerima, koproducentima i prodajnim agentima? Koju je informaciju potrebno podijeliti s njima? Kada i kako?

Kako analizirati svoj projekt i u isto vrijeme imati potrebne podatke te biti spreman predstaviti ih? Koje su informacije relevantne?

Postoji li razlika između dogovorenih i spontanih sastanaka?

Kada i kako predstavljate svoj projekt; kada da, a kada ne?

Bitna pravila i smjernice za prezentaciju projekta, odnosno pitching.


NAČIN PRIJAVE:

Prijava mora biti napisana na engleskome jeziku.

Prijavnica mora sadržavati:

– životopis (maksimalno 1 str.)
– fotografiju
– sinopsis (maksimalno 1 str.)
– logline (3 rečenice)
– plan financiranja (ako se uz redatelja/scenarista prijavljuje i producent)
– redateljsku koncepciju
– odgovor na pitanje Tko je vaša ciljana publika i zašto?

Materijale pošaljite na adresu martina.petrovic@mediadesk.hr, s naznakom „Prijava za radionicu pitchinga“.

Odabrani polaznici bit će obaviješteni najkasnije 7. travnja o svome statusu, kada će dobiti i daljnje upute za pripremu.

Prijavnica i svi traženi materijali, kao i cjelokupna radionica, bit će na engleskome jeziku. Napominjemo da će polaznici radionice imati obvezu izvršavanja „domaće zadaće“.