Vidimo se u utorak na dodjeli nagrada 26. DHF-a

Svečanost dodjele nagrada 26. DHF-a održat će se u utorak, 20. lipnja u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Na zatvaranju će biti dodijeljene nagrade Stručnog žirija (Grand Prix za najbolji film, režija, scenarij, gluma, montaža, glazba, kamera i manjinska koprodukcija) u sastavu: Živko Zalar, Katarina Zrinka Matijević i Jan Klemsche; nagrade Oktavijan koje dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara (u kategorijama animiranog filma, dokumentarnog filma, igranog filma, eksperimentalnog filma i namjenskog filma) i nagrade Vladimir Vuković za filmsku kritiku.

Nagradu Jelena Rajković za najboljeg mladog redatelja/redateljicu starosti do 30 godina dodijelit će žiri u sastavu: Dalija Dozet, Tiha K. Gudac i Damir Janeček. Nagradu Zlatna uljanica koju dodjeljuje tjednik Glas Koncila dodijelit će žiri u sastavu: Danijel Labaš, Irena Sever Globan i Tomislav Čegir dok će nagradu za film koji na najbolji način promiče ljudske vrijednosti dodijeliti Vijeće za etiku i ljudska prava u sastavu: Sanja Sarnavka, Paula Zore i Marko Jurić.

Uz projekciju pobjedničkog ostvarenja 26. DHF-a posjetitelje svečanosti zatvaranja očekuje vrhunska filmska zabava uz ekskluzivnu pretpremijeru dviju epizoda domaćeg mockumentary TV serijala Filmske pričeKako je počeo rat na mom otoku i Oprosti za kung fu u režiji Lukše Benića i Silve Ćapin.

Ulaz na svečanost zatvaranja je besplatan. U slučaju kiše dodjela nagrada održat će se u kinu Tuškanac.

Sve o žirijima 26. DHF-a pročitajte ovdje.
Sve o nagradama 26. DHF-a pročitajte ovdje.