Filmske projekcije na otvorenom: kvartovsko kino pod vedrim nebom

U sklopu 26. DHF-a, od 16. do 21. lipnja odvijati na nekoliko lokacija bit će održano i niz filmskih projekcija na otvorenom.

Park Stara Trešnjevka ove će godine, od 17. do 19. lipnja, ugostiti filmske večeri pod vedrim nebom koje će na nekoliko dana pretvoriti park u kvartovsko kino, idealno za večernje obiteljsko druženje uz filmove.

Program će počinjati svaki dan od 21:30 sati, a uključivat će popularne animirane kratkiše i glazbene spotove. Tako će u subotu 17. lipnja u serijama biti prikazan Profesor Balthazar, dok će nedjelja, 18. lipnja donijeti animirane klasike Zagrebačke škole animiranog filma kao što su Abra Kadabra Dušana Vukotića, Čudna ptica Borivoja Dovnikovića, Mali i veliki Zlatka Grgića te naslove recentnije produkcije poput Bla Martine Meštrović, U sjeni Manuela Šumberca, Ješka Dinka Kumanovića, Trk Nevija Marasovića i druge. U ponedjeljak, 19. lipnja gledat će se i slušati glazbeni spotovi naših poznatih izvođača kao što su Jinx, Gibonni, Massimo, Stampedo, Psihomodo pop i Darko Rundek nastali pod redateljskim palicama Radislava Jovanova Gonze, Dalibora Matanića, Natka Stipaničeva, Tomislava Rukavine i drugih.

Raspored projekcija u Parku Stara Trešnjevka