Pobjednike Animafesta gledamo na 26. DHF-u

Čak četiri ostvarenja iz natjecateljskog programa animiranog filma 26. Dana hrvatskog filma osvojila su nagrade na upravo završenom Animafestu.

Ne propustite ih pogledati na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Žiri Velikog natjecanja kratkometražnog filma Animafesta dodijelio je Grand Prix slovensko-hrvatskom filmu Noćna ptica (Nighthawk) redateljice Špele Čadež. Predivnu animiranu priču koja prati noćne pustolovine jednoga jazavca pogledajte u nedjelju 18. lipnja od 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Član žirija Velikog žirija Marko Tadić svoje je posebno priznanje predao Evi Cvijanović za kanadsko-hrvatski film Ježeva kuća. Adaptacija poeme Branka Ćopića prikazat će se na otvorenju Dana hrvatskog filma u petak ,16. lipnja na na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:30.

Najbolji film Hrvatskog natjecanja je Manivald Chintis Lundgren, nastao u estonsko-hrvatsko-kanadskoj koprodukciji (Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio / Adriatic Animation / NFB). Animiranu priču o neiskusnom liscu koji živi pod budnim okom svoje zaštitnički nastrojene majke pogledajte u subotu, 17. lipnja u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Posebno priznanje Hrvatskog natjecanja Animafesta pripalo je Božidaru Trkulji za Posljednji izazov. Lutka-film zagrebačkog animatora također će biti prikazan na otvorenju Dana hrvatskog filma, u petak u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac.