Ponedjeljak na 26. DHF-u

Danas ne propustite program Sjećanje na divu posvećen Jagodi Kaloper, nove uzbudljive naslove iz konkurencija i epohalni eksperimentalni film  sfaĩra 1985-1895 Ivana Ladislava Galete

Program u kinu Tuškanac (mala dvorana) počinje već u 14 sati uz događanje otvoreno za javnost Ljetopis, Filmonaut i dokumentarni.net za istim stolom na kojem će se sastati i razgovarati urednici i predstavnici triju filmskih publikacija srodnih, ali različitih misija i pogleda na pisanje o filmu. Na istome mjestu od 17 sati gledamo natjecateljski program: igrane filmove Med i mliko Marka Jukića i Tajni život vila Igora Jelinovića kojima će prethoditi projekcija dokumentarca Zorana Tadića Dernek (1975.) iz progama Retro: Obnovljena baština.

Program Sjećanje na divu posvećen Jagodi Kaloper počinje u 19 sati otvorenjem izložbe njezinih fotografskih portreta u predvorju kina Tuškanac, a od 19:30 nastavlja se projekcijama filmova – epizode Duga ulica iz omnibusa Ključ (1965.) te dokumentarca Iza ogledala koji je Jagoda Kaloper režirala.

Od 23 sata u kinu Tuškanac prikazuje se drugi dio programa filmova osebujnih poetika Izvan okvira: Križna cesta 12 Josipa Lukića, Demon iz boce Sunčice Ane Veldić, Lijepa naša domovino ili kako sam se (od)naučio prestati brinuti i voljeti ružu Željka Vukićevića Zhela, Uzdanica Antona Mezulića, Blagoslov Zvonimira Rumboldta, Akt Tamare Bilankov i Zima Damira Radića.

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:30 prikazuje se epohalni eksperimentalni film Ivana Ladislava Galete sfaĩra 1985-1895, a program se nastavlja uz projekcije filmova iz natjecanja. To su namjenski filmovi Područje bez signala Marka Šesnića, Gorana Turkovića i Manuela Šumberca, Fimi za početnike Daria Juričana; igrani filmovi Plan A Tomislava Luetića s Ksenijom Marinković i Jadrankom Đokić, Fabijan Lovre Mrđena, Prije mraka Bojana Radanovića; dokumentarni film After Party Viktora Zahtile i animirani Otok Tee Nucak.

U kvartovskom kinu na otvorenom u Parku Stara Trešnjevka od 21:30 gledat će se i slušati glazbeni spotovi naših poznatih izvođača kao što su Jinx, Gibonni, Massimo, Stampedo, Psihomodo pop i Darko Rundek nastali pod redateljskim palicama Radislava Jovanova Gonze, Dalibora Matanića, Natka Stipaničeva, Tomislava Rukavine i drugih.