Subota na 26. DHF-u

U subotu program DHF-a u kinu Tuškanac kreće već od 15 sati uz dokumentarni film Darija Juričana Gazda o Ivici Todoriću

Nastavlja se u 17 sati uz blok natjecateljskog programa koji između ostalog donosi novi eksperimentalni film Ane Hušman Volim te, Ines te animiranu ljubavnu priču smještenu u računalnu igru Gamer Girl Irene Jukić Pranjić.

U Tuškancu će se filmovi iz natjecateljskog programa također moći pogledati u bloku od 19 sati dok je u 23 sata na rasporedu program U gostima koji donosi rijetko viđena ostvarenja Karpa Godine, Dušana Makavejeva, Ivana Martinca, Ivana Ladislava Galete, Brede Beban i Rudolfa Frančeka koje su spomenuti autori snimali izvan svojih domicilnih zemalja.

Natjecateljski program DHF-a na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21:30 uključuje igrani film mlade redateljice Nikice Zdunić Opet, unedogled s Tihanom Lazović i Draženom Čučekom, animirani film Manivald u režiji Chintis Lundgren koji je na Animafestu osvojio Grand prix Hrvatskog natjecanja te poetski eksperimentalni film ivana Faktora Sve bih ostavio ovdje (naslovna fotografija).

Nizom epizoda animiranih filmova iz serije o Baltazaru subotu počinje program projekcija u Parku Stara Trešnjevka koji će svake večeri od 21:30 sati sve do ponedjeljka funkcionirati kao kvartovsko kino na otvorenom.

U slučaju kiše program s ljetne pozornice Tuškanac održava se u kinu Tuškanac.

Ulaz ne sve programe DHF-a je besplatan.