Aerodrom

Švicarska, Hrvatska, 2017, 10'35''

Režija: Michaela Müller
Scenarij: Michaela Müller, Aleksandar Battista Ilić
Animacija: Michaela Müller
Kamera: Michaela Müller
Montaža: Michaela Müller
Glazba: Hrvoje Štefotić
Oblikovanje zvuka: Fa Ventilato
ProducentI: Ruedi Schick, Ankica Jurić Tilić
Produkcija: Schick productions, Kinorama

Aerodrom je kulminacija modernog društva, mjesto gdje se neprekidno testiraju granice sigurnosti, tolerancije, pa i samih zemljopisnih granica. Dok za jedne putovanje tek počinje, za druge ono nenadano završava.

Film je prikazan na pedesetak međunarodnih filmskih festivala te je nagrađen s desetak nagrada među kojima se ističu: posebno priznanje za najbolju manjinsku hrvatsku koprodukciju na festivalu Animafest Zagreb, nagrada za najbolji film u kategoriji švicarskih filmova na festivalu Fantoche, nagrada za najbolji zvuk na festivalu animiranoga filma u Ottawi, posebno priznanje na festivalivalima u Roanneu i na Balkanimi, te je proglašen najboljim animiranim filmom na dodjeli švicarskih filmskih nagrada.

Michaela Müller je animatorica rođena u švicarskom gradu St. Gallenu. Magistrirala je animaciju i nove medije na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a završila je i učiteljski studij crtanja i obrta na Sveučilištu primijenjenih znanosti i umjetnosti u Luzernu. U svojem radu propituje veze između slikarstva i filma, bavi se kratkim animiranim filmom, instalacijom i suradnjama u kazalištu. Njezin višestruko nagrađivani film Miramare (2009) međunarodnu je premijeru imao 2010. na Filmskom festivalu u Cannesu, a prikazan je na više od stotinu međunarodnih filmskih festivala, gdje je osvojio 18 nagrada.