Siguran let

Hrvatska, 2017, 24'

Režija: Aldo Tardozzi
Scenarij: Aldo Tardozzi
Uloge: Bojan Navojec, Lana Barić, Kaja Šišmanović,
Tena Jeić Gajski, Aljoša Vučković, Pavle Vrkljan
Kamera: Filip Tot
Montaža: Mato Ilijić
Glazba: Luka Zima
Oblikovanje zvuka: Viktor Grabar, Ivan Mihoci
Producentice: Barbara Jukopila, Đina Jakir
Produkcija: U svom filmu

Zdravko i Višnja organiziraju put u Australiju za cijelu obitelj. Uplašeni učestalim vijestima o otmicama i avionskim nesrećama, odlučuju podijeliti obitelj u dva aviona. Odjednom nastaje burna rasprava oko toga tko će putovati s kim, a na vidjelo izlaze obiteljske nesuglasice.

Film je na festivalu u Puli dobio priznanje za najbolji kratki ili srednjometražni film i priznanje za najbolji kratki ili srednjometražni film ocjenjivačkog suda Mladi Filmofili.

Aldo Tardozzi je redatelj i scenarist rođen 1974. godine u Zagrebu. Studirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, a 2001. diplomirao je Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je nagrađivane dokumentarne filmove Terra roza, Početak jednog lijepog prijateljstva, Priča iz Nunića, Ode Eddy, U boj te igrane serije Mrtvi kutovi, Bibin svijet, Periferija city, Dome, slatki dome, Dnevnik plavuše… Godine 2011. režirao je svoj debitantski dugometražni igrani film Fleke koji je nagrađen na Kanadskom filmskom festivalu i prikazan na brojnim domaćim i svjetskim festivalima. Njegovi tekstovi o filmu objavljivani su u časopisima Filmski ljetopis i Zapis.