Skoro ništa: i dalje noć

Hrvatska, 2017, 12'

Režija: Davor Sanvincenti
Scenarij: Davor Sanvincenti
Glasovi: Martina Kramer, Jean de Breyne
Kamera: Ivan Slipčević
Montaža: Davor Sanvincenti
Glazba: Christian Fennesz, Nenad Sinkauz
Oblikovanje zvuka: Davor Sanvincenti, Miroslav Piškulić
Producent: Boris Greiner
Produkcija: Petikat

Za nas misao uvijek pretpostavlja jedno društvo, jednu kulturu i, nadasve, svijest o vremenu. Proganja nas besmrtnost, ljudska ideja par excellence. Kao da svijet postoji da nas fascinira. I da nas razočara. Film putuje oko žarulje kao Zemlja oko Sunca. Svjetlo čini film vidljivim. Krhki film kao naše postojanje. U orbiti tragedije filma i naše zbilje, slika se odupire okrutnosti eksperimenta.

Film je premijerno prikazan na Festivalu 25 FPS gdje je dobio Grand prix žirija kritike, a nakon čega je imao svjetsku premijeru na međunarodnim filmskim festivalima u Rotterdamu i Ann Arboru.

Davor Sanvincenti je multimedijalni umjetnik rođen 1979. u Kopru. Školovao se na Filozofskome fakultetu u Rijeci, Odsjek za psihologiju; Europskom institutu za dizajn, Umjetničkoj akademiji Brera te Akustičnom informatičkom centru Argon — sve u Milanu. Intenzivno se bavi područjem fenomenologije audiovizualnoga i antropologijom vizualne kulture fokusirajući se na propitivanje različitih stanja i oblika ljudskih osjeta i percepcija. Njegovo se umjetničko djelovanje grana u razne medije: film i video, fotografija, fizičke svjetlosne i zvučne instalacije te audiovizualni performansi. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima se ističe “Radoslav Putar” za najboljeg umjetnika do 35 godina i T-HT nagrade pri Muzeju suvremene umjetnosti (2008. i 2017). Izlagao je na mnogobrojnim međunarodnim izložbama i festivalima.