M

M

Hrvatska, 2019, 2’45”

Kada ne može pronaći higijenski uložak u svojoj torbi, protagonistica koja je upravo dobila mjesečnicu shvaća da je nespremna za svoju redovitu, prirodnu pojavu. Počinje misija s preprekama u kojoj se nađe ne bi li sakrila svoj crveni slap koji simbolizira preuveličavanje problema i nakupljanje stresa u glavi. Autorica propituje odnos društva prema mjesečnici, prirodnome, no često tabuiziranome biološkom procesu.

Karla Skok rođena je 1995. u Varaždinu. Animiranim filmom počela se baviti na prijedlog učiteljice geografije u 14. godini u filmsko-kreativnom studiju Vanima. Filmovi koje je ondje radila prikazivali su se na mnogim festivalima za djecu i mlade. Godine 2015. upisuje animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu, gdje s kolegicama pokreće projekt studentskih ilustracija i karikatura Ligo.
Preddiplomski studij završava 2D kratkometražnim filmom klasične animacije M (2019). Trenutačno pohađa diplomski studij animiranoga filma na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Režija
Karla Skok

Scenarij
Karla Skok

Animacija
Karla Skok

Montaža
Karla Skok

Oblikovanje zvuka
Vjeran Šalamon

Producenti
Vinko Brešan, Aleksandar Batista Ilić

Produkcija
Zagreb film, Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu