Mačka je uvijek ženska

Mačka je uvijek ženska

Hrvatska, 2019, 15’43”

Kroz prizmu feminizma film je hommage Mariji Ujević Galetović, jednoj od najznačajnijih hrvatskih kiparica, koja je autoricama bila profesorica. Kombinacijom snimaka i animacije Marijine oživljene ženske skulpture prenose životnu priču i stavove svoje autorice.

Martina Meštrović rođena je 1974. u Zagrebu, gdje je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi. Godine 2004. pridružuje se umjetničkom kolektivu Kreativni sindikat, i od tada radi na filmovima kao 2D i 3D scenografkinja, animatorica i redateljica. Filmografija: Mačka je uvijek ženska (2019), Petrova šuma (2016), Bla (2013).

Tanja Vujasinović rođena je 1974. u Zagrebu. Magistrirala je umjetnost na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu 2006. i diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. Radi u različitim medijima uključujući video, skulpturu i zvuk. Izlagala je na mnogobrojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Filmografija: Mačka je uvijek ženska (2019), Nagrada (2008), Dry Run (2006).

Režija
Martina Meštrović, Tanja Vujasinović     

Scenarij
Martina Meštrović, Tanja Vujasinović

Animacija
Martina Meštrović

Kamera
Jasenko Rasol

Montaža
Iva Kraljević

Glazba
Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz

Oblikovanje zvuka
Hrvoje Pelicarić

Producent
Igor Grubić

Produkcija
Kreativni sindikat